Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Vad krävs för att jobba på Migrationsverket?

16 jan 2019
FRÅGA
Vilken gymnasielinje skall jag välja om jag vill jobba med migrationsverket ?.snälla hjälp 😭 jag är förvirrad

Svar:

17 jan 2019

Hej,

Det finns flera olika jobb man kan ha på Migrationsverket. Den största delen av verksamheten arbetar med att pröva ansökningar från människor som vill bosätta sig i Sverige. Det finns också möjligheter till att arbeta inom till exempel kvalitetsutveckling, kommunikation, ekonomi, HR, IT med mera. De flesta som jobbar på Migrationsverket har en akademisk utbildning inom juridik, rättsvetenskap, ekonomi, beteendevetenskap, samhällsvetenskap eller sociologi. 

Det finns alltså flera utbildningar att välja på så det bästa skulle vara om du kunde läsa på lite mer om de olika utbildningarna och se vilken som intresserar dig mest. Sedan kollar du upp behörigheten för det högskoleprogram du vill gå och väljer sedan gymnasieprogram efter det. Dessa ämnen är till största delen samhällsvetenskapliga så ett tips kan vara att titta på Samhällsprogrammet om det här ämnena intresserar dig. Ta gärna hjälp av din SYV i skolan om du vill.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information