Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Hur byter man gymnasieskola?

08 jan 2019
FRÅGA
hej
det är så att jag går på en gymnasieskola i åk 1 och jag trivs inte i skolan och inte ens med vänner känner att jag inte passar in i skolan och funderar på att byta men vill inte gå om vill byta till en annan skola fast fortfarande gå samma linje samhälle beteende kommer jag gå om då eller är det lättare om jag går klart 1an så jag blir klar med dem kurserna som alla andra skolor gör och söka in i 2ån behöver hjälp tips och råd hur det fungerar

Svar:

09 jan 2019

Hej,

Om du absolut inte trivs på din gymnasieskola eller i din gymnasieklass bör du kontakta en skolsköterska, kurator, rektor eller någon annan lärare på skolan. De är till för att hjälpa dig så att du trivs på skolan och känner dig trygg. Till att börja med ska de hjälpa så att du trivs och mår bra så du kan gå kvar i din gymnasieskola och i din gymnasieklass. Om detta inte fungerar bör du prata med din rektor eller studie- och yrkesvägledare för att få byta gymnasieklass eller skola.

Om man vill byta skola men inte program så behöver man oftast inte gå om. Om du har gått ett tag på gymnasiet och vill byta gymnasieprogram eller gymnasieskola ska du kontakta din studie- och yrkesvägledare på skolan du går på. Därefter kan ni kontakta ansvarig för gymnasieprogrammet du vill byta till och ta reda på om det finns några lediga platser. Vänta inte med det om du bestämt dig för att byta. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information