Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Vilka inriktningar ska man välja om man vill bli ingenjör?

25 dec 2018
FRÅGA
Hej alex här igen. Jag skulle vilja bli byggingenjör och sedan studera i universitet. Jag har frågat här en gång tidigare och då sa dem jag skulle gå på teknikprogammett eller naturvetenskapspeogammet för att kunna bli byggingenjör. Men det är många inriktningar i båda av dem. Vilken är det jag ska välja för att kunna bli byggingenjör. Tack

Svar:

26 dec 2018

Hej Alex,

Om vi tänker att du ska välja en ingenjörsutbildning med behörighetskraven Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c (som de flesta har) så kan du kan välja Naturvetenskapsprogrammet med naturinriktning utan att lägga till något. Men du kan även välja Naturvetenskapsprogrammet med samhällsinriktning och bara behöva välja till fysik 2 i ditt individuella val. På Teknikprogrammet kan du välja Teknikinriktningen om du vill slippa lägga till något men du kan också välja vilken som helst av de andra inriktningarna och bara behöva lägga till fysik 2. 

Om du klickar på programlänkarna och kollar längst ner på sidan så kan du läsa om de olika inriktningarna och se exakt vilka kurser de innehåller. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information