Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Vilket gymnasieprogram är svårast?

22 nov 2018
FRÅGA
Vilken linje är svårast, naturvetenskap eller sambeteende. Vilken av de linjerna har även mest inlämningar och prov?

Svar:

23 nov 2018

Hej,

Det beror lite på vilka ämnen som du tycker är svåra. Längst ner på den här sidan kan du se alla kurser som ingår i Naturvetenskapsprogrammet:https://www.gymnasium.se/sok/naturvetenskapsprogrammet. De kurser som står under rubriken "Gymnasiegemensamma ämnen" är kurser man läser på alla program men de som stå under rubriken "Programgemensamma karaktärsämnen" är de som man bara läser på Naturvetenskapsprogrammet . Genom att jämföra kurserna som man läser bara på programmen så kan du se om det är något program som har många kurser du tycker är svåra jämfört med de andra. Här kan du se samma sak för Samhällsvetenskapsprogrammet: https://www.gymnasium.se/sok/samhallsvetenskapsprogrammet.

Jag kan rekommendera att du gör ett besök på alla de programmen som du funderar på och skaffar dig en egen uppfattning om hur det verkar. Det kallas att vara "elev för en dag". Då kan du också passa på att ställa alla dina frågor till skolorna direkt. Du kan också maila skolorna och ställa frågor i förväg. Det ska i teorin inte vara någon skillnad i hur mycket man måste plugga på de olika programmen då alla program ger lika många poäng och tar lika lång tid. 

Lycka till! / Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information