Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Kan jag komma in på det gymnasium jag vill?

09 nov 2018
FRÅGA
Hej jag går på im för att jag saknar ett betyg, jag saknar matte.Jag sökte till handel linje och kom inte in tyvärr, men nu tror jag att jag kommer gå ut med matte godkänd . tror du jag kommer att komma in till nästa nästa termin efter sommaren? och sen har jag 5 ämnen till som jag är godkänd i. men det problemet är att många söker och skolan e liten, har 137,5 poäng . Det dåliga är också att jag gick ut med ett F och ändå fick jag ingen prov-plats.

Svar:

12 nov 2018

Hej,

Vad kul att det gått bra med matten! Jag kan inte svara på om du kommer komma in eller inte. Du får jämföra antagningsstatistiken med din egen poäng. Du kanske även ska fundera på att söka programmet i andra skolor och kanske till och med på andra orter för att öka dina chanser att komma in? Jag tycker att du ska gå och prata med din studie-och yrkesvägledare i skolan som känner till din situation och hur utbildningsalternativen ser ut på din ort. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information