Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Vilket gymnasieprogram passar mig?

07 sep 2018
FRÅGA
Hej, jag undrar om vilken linje som passar bäst om man gillar att jobba individuellt och tycker inte om att prata framför andra? Samt att den linjen helst ska vara en högskoleförberedande.

Svar:

10 sep 2018

Hej,

Jag tror tyvärr inte att det finns en inriktning eller program där man inte behöver tala inför andra. Inget program består av bara individuellt arbete. Därför tänker jag att det är en dålig idé att välja program med det kravet. Mitt förslag är att du läser på om de olika programmen och väljer det som intresserar dig mest. Det kan du göra här: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/nationella-program-3020. De som är högskoleförberedande är utmärkta med en grön ring. Sedan kan du ta kontakt med kuratorn på din skola och be om att få hjälp med att hantera att tala inför grupp. Även om man inte behöver tycka om att prata inför grupp så är det något som man kommer att behöva göra. Så det kan vara bra att få lite råd och tips för hur du ska hantera det. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information