Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Vilket program är bäst om jag vill bli jurist, advokat eller mäklare?

03 sep 2018
FRÅGA
Hej, jag vet på ett ungefär vad jag vill jobba som när det är dags, de är Jurist, Advokat eller mäklare. Men jag funderar på vilken gymnasielinje jag ska gå, eftersom jag redan vet vad jag vill bli så vill jag gå den ultimata linjen för det men tänkte om någon av er skulle kunna rekommendera mig något?

Svar:

04 sep 2018

Hej,

Du kan ju såklart välja vilket program du vill och fortfarande få behörigheten till det du vill om du har koll på vilka kurser du behöver lägga till. Men om jag skulle rekommendera ett program som passar för vad du beskriver att du vill göra så skulle jag säga Ekonomiprogrammet. På Ekonomiprogrammet kan du väljer inriktningen juridik eller inriktningen ekonomi. Längst ner på den här sidan kan du se vilka kurser som skiljer dessa två inriktningar åt: https://www.gymnasium.se/sok/ekonomiprogrammet. Båda dessa inriktningar ger dig behörighet till juristutbildningen men juridikinriktningen innehåller ju mer kurser som kan vara intressanta om man är intresserad av juridik. För mäklare kan det dock behövas Matematik 3b så det är en kurs som du kan tänka på att välja till i ditt individuella val om du går juridikinriktningen (matte 3 ingår i ekonomiinriktningen). 

Lycka till med valet! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information