Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Kan jag ta bort kursen i Idrott och hälsa?

28 aug 2018
FRÅGA
Hej, jag har precis börjat på ekonomiprogrammet. Min fråga är om jag måste ha idrott? Jag vet att idrott och hälsa 1 är obligatoriskt. Men hur svårt är det egentligen att ta bort kursen? Har tidigare haft svårt att få godkänt i idrott pga ångest. Känns väldigt onödigt att behöva ha idrott när jag knappt kommer va med och antligen få underkänt. Om det går att ta bort kursen vem ska jag då vända mig till om detta?

Svar:

29 aug 2018

Hej,

Idrott & Hälsa 1 är en obligatorisk kurs på alla gymnasieprogram och kan inte bytas ut. Så tyvärr kommer du att vara tvungen att läsa den. Det är bara en kurs så troligtvis kommer du bara behöva ha det ett av åren och sedan slipper du det. Därför drar det inte ner ditt betyg jättemycket om du skulle få dåligt betyg. Men du kanske inte ska vara så säker på att du inte kan få ett bra betyg i Idrott och Hälsa. Ett bra betyg i ämnet handlar inte bara om att vara naturligt duktig på idrott det handlar också bland annat om att kunna diskutera motion och idrott som sociala och kulturella fenomen och beskriva hur olika livsstilar och kroppsideal framträder i träningsverksamheter, friluftsliv och samhället i stort. 

Försök att inte oroa dig för kursen, utan gör bara ditt bästa. Det är många som inte känner att de är bra på idrott så du kommer inte att vara ensam om det. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information