Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Hur kan jag bli behörig till teknikprogrammet?

24 aug 2018
FRÅGA
Hej !

Said heter jag , jag har läst ett år och vill byta gymnasieprogram.

Jag har läst ett år ett program som är Fordon och transport program. jag skulle vilja att byta program. Eftersom valde jag fel program som inte passar mig. Så vill jag att läsa teknik program istället. Eftersom tycker jag om att jobba som ingenjör. Grundskola Jag har följt undervisning i 10 ämnen och fick godkänd samtliga. Som jag har sagt jag har läst ett år fordon och transport program och fick godkänd alla ämnen.

Jag har skickat en intresseanmälan en teknikskolan som finns i Stockholm. Sen berättade de till mig att jag är inte behörig till teknik. Så jag kan inte fortsatta fordon verkligen jag är trött på detta program. Jag bara intressera att läsa teknik. Jag vet redan när man vill läsa teknik programmet man måste ha 12 betyg i grundskola. men jag har mer betyg än 12 betyg . Så vad ska jag göra?

Tack.

Said

Svar:

24 aug 2018

Hej Said,

För dig som vill söka till ett högskoleförberedande program, men saknar godkänt i ett flertal ämnen för att bli behörig, finns Preparandutbildningen som är en inriktning på Introduktionsprogrammet. Du kan gå en Preparandutbildning om du är behörig till ett yrkesförberedande program, men har som mål att studera på ett högskoleförberedande program. Du ska ta kontakt med din Studie-och yrkesvägledare och berätta att du har valt fel och att din intention är att bli behörig till Teknikprogrammet. Hen kan hjälpa dig att se om det finns en ledig plats för dig på ett Introduktionsprogram där du kan förbereda dig för Teknikprogrammet. Här kan du läsa om Introduktionsprogrammet

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information