Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Kan jag byta gymnasieskola?

16 aug 2018
FRÅGA
Hej


Jag har sökt till NA programmet på Haganässkolan i Älmhult och kom in där, men efter ett tag (nu) ändrarde jag mig och vill gå på Hessleholm tekniska istället istället och vet inte hur jag kan gör för man kan ju inte ansöka nu!

Min fråga är kan jag bara flytta till skolan i hässleholm eller måste jag göra an ny ansökan eller hur blir det?Med vänlig hälsninga :)

Svar:

17 aug 2018

Hej,

Det kan vara möjligt att byta. För att du ska kunna byta till ett annat program måste det finnas lediga platser kvar på det program du vill byta till. Finns det inga lediga platser är rektorn inte skyldig att låta dig byta dit. Ifall det inte finns några lediga platser kvar på det program du vill byta till, men du känner att du verkligen vill byta dit, kan du välja att vänta och söka till nästa läsår istället. Din ansökan görs då med dina slutbetyg från årskurs 9. Ta kontakt med rektorn på skolan du vill byta till så får du veta om det finns möjlighet att byta.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information