Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Vilket program passar om jag vill bli inredningsarkitekt?

08 jul 2018
FRÅGA
Hej
Jag vill fråga om vilken program passar mig mest för att kunna jobba i framtiden som inredningsarkitekt ???!

Svar:

14 jul 2018

Hej,

Vad roligt att du vill bli inredningsarkitekt! För inredningsarkitekt yrket kan det se lite olika ut med behörigheter beroende på vilken universitet/högskola utbildningen ges på. Gemensamt för de flesta, om inte alla utbildningar, är grundläggande behörighet. Denna behörighet får du av alla högskoleförberedande program och även om yrkesprogram om du väljer till det. Sedan finns det ofta också andra prover som står för den särskilda behörigheten och där urvalet görs på konstnärlig grund. Det kan handla om arbetsprover, skriftlig motivering och intervjuer. Exakt hur dessa ser ut kan som sagt variera. 

Gymnasietiden är därför ett bra sätt att kunna träna på detta som kan komma med på proverna och möjligheten att få nog med utrymme för kreativitet. Valet av program är helt upp till dig och vad som intresserar dig, ett tips är att läsa på om alla program och se vilken av de du tycker passar dig och din situation bäst. Här kan du läsa om programmen: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/nationella-program-3020.

Stort lycka till! /Petra, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information