Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Vad gör jag om gymnasievalet blev fel?

03 jul 2018
FRÅGA
Hej jag har haft lite problem med min ansöka i Stockholms gymnasieintagning för jag har nyss flyttat från Örebro så var skriven där osv men allt det tror vi löste sig men mitt i allt då glömde jag att min ansökan skulle bekräftas och skrivas ut och skrivas under av min SYV i Örebro så nu har jag blivit vald till mina val som jag hade i omvalet vilket är helt annorlunda än dom jag egentligen valde nu i sista vale.
Vad ska jag göra? Kan jag försöka ändra?

Svar:

13 jul 2018

Hej,

Vad tråkigt att det blev fel! Det går inte att ändra i ansökan men du kan göra en sen ansökan om du vill. Då hamnar du i kö och kan bara få en plats om det skulle finnas en ledig. Det brukar rekommenderas att man tackar ja till det man kommer in på för att vara säker på att man får en plats man valt själv. Men om alla dina val är helt fel så har du kanske inget annat val än att göra en sen ansökan och hoppas att du kommer in på något av de alternativen. Ta då så många alternativ du kan för att öka chanserna att du kommer in någonstans. 

Efter den slutgiltiga antagningen kan du på ditt antagningskanslis hemsida se vilka skolor som har lediga platser. Då kan du kontakta skolorna och se om det finns plats för dig där, dock är det oftast så att man inte har lika stor frihet att välja mellan programmen. 

Stort lycka till! /Petra, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information