Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Kan jag plugga vidare efter Vård-och omsorgsprogrammet?

14 jun 2018
FRÅGA
Jag vi veta att kan man läsa de kurse som behöver för unviersitet på gymnasium medan man läser vård och omsorg eller måste man läsa de på komvux
Hur många linje finns på vård och omsorg
Vilken är bäst för att man kunna läsa vidare

Svar:

15 jun 2018

Hej,

Vård- och omsorgsprogrammet har inte har några inriktningar utan bara programfördjupningar. Men du kan välja kurser som leder till högskolebehörighet och särskilda utbildningar inom området som till exempel sjuksköterska utan att utöka gymnasieprogrammet. Annars är Vård- och omsorgsprogrammet ett yrkesförberedande program, vilket betyder att du har möjlighet att få jobb direkt efter gymnasiet. Om du vill ha högskolebehörighet är det viktigt att planera dina studier. Inom programfördjupningen kan du välja att läsa de kurser som behövs för att få grundläggande högskolebehörighet. Det är ytterligare en kurs i svenska eller svenska som andraspråk och en kurs i engelska. Prata gärna med en studie- och yrkesvägledare på din gymnasieskola om du vill studera vidare. Här kan du läsa mer om Vård och omsorgsprogrammet: https://www.gymnasium.se/sok/vard-och-omsorgsprogrammet#moreAboutSearch.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information