Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Jag vill läsa franska

13 jun 2018
FRÅGA
Hej! jag går första året på gymnasiet, jag är halvfransk och pratar flytande franska. Jag skulle gärna gå moderna språk franska, men när jag gjorde mina individuella val så var det inte ett alternativ. Jag har pratat med min syv, hon sa att dem bara hade bestämt att det var så i år. dem säger att jag alltså inte kan läsa franska 3 eller 4 och jag får inte heller tenta av dem, det här känns helt galet. Vad kan jag göra?! jag vill helst gärna läsa franska för halva min släkt pratar bara franska, men svenska är mitt modersmål.
MVH terence

Svar:

14 jun 2018

Hej Terence,

Du kanske kan fråga om möjligheterna att läsa franska som modersmål. Det ska man få göra om en av föräldrarna har ett annat språk än svenska. Men det kan ju vara så att din skola inte har en lärare att tillgå och därför inte kan erbjuda franska alls. Då måste du studera franska på egen hand. Till exempel kan du hitta nätbaserade kurser. Det finns en del som är gratis. Leta resurser på nätet och försök att utveckla din franska på egen hand. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information