Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Ska jag välja Natur eller Teknik?

13 maj 2018
FRÅGA
Hej! Jag har funderat mycket på vad jag ska välja när det är min tur att söka till gymnasiet. Jag slits lite emellan natur och teknik. Jag tycker mycket om fysik och dom andra no ämnena är också roliga. Men jag har svårt för matte. Jag är godkänt osv men jag tycker inte att det är särskilt kul. Jag har kollat på dom andra pogramen men jag har inte fastnat för någon av dom.
Mina frågor är:
Har teknik lika mycket matte som natur?
Har någon av pogramen mer fysik?
Om jag skulle välja teknik finns det någon inriktning som fokuserar mer på motorer och elektrisitet?
Vad är egentligen skilnaden emellan natur och teknikprogrammen?

Tacksam för svar!

Svar:

14 maj 2018

Hej,

Vad bra att du funderar på gymnasievalet! Hur mycket matte eller fysik som ingår i de olika programmen beror på vilken inriktning du väljer. Här kan du se exakt vilka kurser som ingår i Teknikprogrammet och dess olika inriktningar: https://www.gymnasium.se/sok/teknikprogrammet#moreAboutSearch och här kan de se samma sak med Naturvetenskapsprogrammet: https://www.gymnasium.se/sok/naturvetenskapsprogrammet#moreAboutSearch. Titta under rubriken Programstruktur på länkarna jag gav dig och jämför de olika utbildningarna. Då får du svar på dina frågor.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information