Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Kan jag gå Teknik med E i matte?

05 maj 2018
FRÅGA
Hej, jag går i 9an och vill jätte gärna gå på Teknik programmet i gymnasiet men tyvärr har jag bara E i matte och NO. Jag har pratat med skolans SYV och min matte NO lärare och dem båda säger att det är nästan omöjligt för mig att klara mig. Jag har tänk och kollat på andra linjer och programmet jag kanske är intresserade av istället men inget mycket har särskilt fångat mitt öga. Så jag undrar om vad som krävs för mig att lyckas i den linjen, för jag vill verkligen gå på den linjen. Är det möjligt för mig att lyckas och klara mig i gymnasiet ifall jag väljer teknik linjen även med dem dåliga betygen?

Svar:

07 maj 2018

Hej,

Din fråga är tyvärr omöjlig att svara på. Det är mycket matte på Teknikprogrammet och det blir ju såklart svårt om man inte är bra på matte. Men om man är motiverad så finns det ju alltid en chans att man kan kompensera för det genom att plugga jättemycket. Det är upp till dig om du tror att du har motivationen att lägga nästan all din fritid på att förbättra dig i matte. Börja redan nu och se hur mycket du kan förbättra dig om du verkligen försöker. 

Sedan kan du fundera på vad det är du gillar med Teknikprogrammet och se om det finns något annat program som liknar det. Gillar du till exempel datorer så finns även Dator-och kommunikationsteknik på El-och energiprogrammet.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information