Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Kan man läsa natur med samhällsinriktning?

12 apr 2018
FRÅGA
Hej syv! Jag undrar om det finns en linje som är inriktade till andra linjer som tex natur inriktad mot samhälle, finns det på Jensen gymnasiet eller katarinelund behöver veta, ifall jag kan bli specialistsjuksköterska eller om jag kan bli biomedicinsk analytiker! Tack så myckrt

Svar:

13 apr 2018

Hej,

Det finns gymnasieprogram med olika inriktningar och även med speciella profiler. Naturvetenskapsprogrammet har två nationella inriktningar; naturvetenskap och samhälle. Men väljer du samhällsinriktningen på Naturvetenskapsprogrammet får du inte samma behörighet som naturinriktningen ger så du måste tänka på det också. Här kan du se vilka behörigheter som de olika programmen och inriktningarna ger: http://www.utbildningsinfo.se/gymnasieskola/2.323/behorighetsvisaren-1.3591.

Du kan söka på skolorna du är intresserad av här på vår söksida: https://www.gymnasium.se/. Då kan du se vilka program och inriktningar som de erbjuder. 

Lycka till! /Petra

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information