Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Kan jag läsa min gymnasieutbildning på distans?

05 feb 2018
FRÅGA
Hej.
Jag har några frågorn om och plugga på distans. Jag har fått jobb i England, som är en ”once in a lifetime” mullighet. Men dom frågar om jag kan komma nu i mars/april. Men jag tar inte studenten för juni. Och då är det för sent.
Jag satsar emot ridsporten, och tänker inte gå någon högskola efter studenten. Jag tänker åka iväg och rida i eliten. Jag rider redan i landslaget och är på god väg.
Jag pluggar på Sveriges ridgymnasium i Flyinge.

Är det mulligt och plugga distans mitt i året? Kan jag plugga dom sista månaderna i England? Är det några reglar, eller något som ska till innan jag åker. Tänker ha ett möte med våran rektor, men vill gärna veta lite mer innan jag pratar med hon.

Eva

Svar:

06 feb 2018

Hej Eva,

Vad roligt att du har fått en så bra möjlighet! Eftersom du går en specialutbildning så tror jag inte att det finns så många andra alternativ än de som din skola kan erbjuda dig. De har inte någon skyldighet att erbjuda distansundervisning så det finns inte några regler kring hur man ska göra det. Du får hoppas på att de kan hitta en lösning för dig.

Sedan finns det skolor som har distansundervisning som du kan kolla upp ifall det skulle behövas, men de kan ju inte erbjuda de kurser som ingår i ditt ridgymnasium. Här kan du läsa om Korrespondensgymnasiet som har gymnasieprogram helt på distans: https://www.gymnasium.se/skola/korrespondensgymnasiet/. Och här kan du läsa om Hermods distansgymnasium: http://www.hermods.se/utbildningar-och-tjanster/gymnasium/hermods-distansgymnasium/

Lycka till! /Petra, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information