Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Måste jag gå handbollsgymnasium för att bli handbollsproffs?

15 jan 2018
FRÅGA
Hej jag är aktiv inom handbollen och har funderat på att gå på midsommarkransens handbollsgymnasium men jag har även funderat på att gå på ett "skönhetsgymnasium" med inriktning naglar/ nagelvård.
Men jag vill lyckas och ha en framtid inom handbollen och då kommer min fråga "Måste jag i framtiden ha på mitt CV att jag har gått på ett handbollsgymnasium för att kunna bli ett proffs eller kan jag gå på ett "skönhetsgymnasium" och fortfarande komma långt inom handbollen?

Svar:

15 jan 2018

Hej,

Man behöver inte gå på ett handbollsgymnasium för att bli handbollsproffs. Det är inget yrke man kan ansöka till med ett CV på samma sätt som andra jobb. Men däremot så måste du ju spela aktivt och bli så pass bra att du får spela på elitnivå. Jag antar att du har tränare som du kan prata med om möjligheterna med handbollen. Jag föreslår att du gör det så att du får en bild av vad som krävs för att det ska bli möjligt med en karriär inom handboll. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information