Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Vilka meritvärde kräver Vård- och omsorgsprogrammet?

06 nov 2017
FRÅGA
Om jag vill gå till vård och omsorgsprogrammet hu rmycket poäng måste jag har, och om mina poäng blev lite mindre än de här poäng kan jag gå till den här programmet.
Tack för svaret

Svar:

07 nov 2017

Hej,

Rikssnittet/medeltalet för dom som sökte Vård- och omsorgsprogrammet förra året var 190,4 poäng. Men vad lägsta antagningspoäng brukar ligga på varierar från skola till skola och år till år. För att kolla upp vilken antagningspoäng som de skolor du är intresserad av att gå brukar ha kan du gå till den här sidan: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/antagningspoang-7542. Där väljer du ort och sedan söker du vidare på skola. 

Förutom antagningspoängen ska man också ha behörighet. För att ha gymnasiebehörighet till ett yrkesprogram krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik och i minst fem andra ämnen från grundskolan. Här kan du läsa mer om Vård- och omsorgsprogrammet och hitta skolor som erbjuder det:  https://www.gymnasium.se/sok/vard-och-omsorgsprogrammet#moreAboutSearch.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information