Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Kan man läsa både samhälle och estetiska?

05 nov 2017
FRÅGA
Hej!
Jag går i nian just nu. jag tänker välja estetiska programmet och blir skådespelare. Men problemet är att jag vill börja samhälle också för då får man bredare framtid och lättare att hitta jobb. Jag undrar om man får välja två program på något sätt eller inte?
Jag vill ha både samhälle och estetiska. :(

Svar:

06 nov 2017

Hej,

Nej, du kan inte välja två program. Däremot kan du välja till ämnen inom ditt individuella val och även som extra kurser. Då kan du till exempel välja att läsa extra samhällsämnen på det Estetiska programmet. Det Estetiska programmet innehåller redan en del samhällsämnen. Båda program är högskoleförberedande och inriktade på att man ska studera vidare efteråt. Att man får bredare framtid och lättare att hitta jobb på Samhällsprogrammet behöver inte stämma. Det beror helt på vad det är man vill plugga vidare inom och om hur arbetsmarknaden ser ut för det yrke man väljer. Du kan jämföra  de två programmen genom att titta på deras programstruktur. Då kan du se exakt vilka kurser som ingår och se vilka du saknar och vill lägga till på det Estetiska programmet. Här hittar du det Estetiska programmet: http://intranet.educations.com/Information/faq/20159/edit?siteId=9 och här Samhällsprogrammet: https://www.gymnasium.se/sok/samhallsvetenskapsprogrammet#moreAboutSearch

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information