Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Kan man gå naturvetenskapsprogrammet och bli översättare?

23 okt 2017
FRÅGA
Hej! Jag går i nian och har ångest över mitt gymnasium val. Det är så att jag vill bli en patolog eller översättare men jag vet inte riktigt vilket jag gillar bättre. Jag funderar på att gå naturvetenskapsprogrammet och förhoppningsvis bestämma mig vad jag ska bli i slutet av gymnasiet. Så min fråga är: Kan man gå naturvetenskapsprogrammet och ändå bli en översättare?

Svar:

24 okt 2017

Hej,

Du behöver inte bestämma dig nu för vad du ska söka efter gymnasiet men det är bra att du funderar på det. För att kunna plugga till översättare på högskolan/universitetet krävs att du har grundläggande behörighet. För att bli patolog ska man först utbilda sig till läkare på universitet/högskola. Där är behörighetskraven fysik 2, kemi 2, biologi 2 och matte 4. Du får både behörighet till läkarprogrammet och översättarprogrammet direkt om du väljer Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap. Så svaret är alltså ja du kan gå vidare till båda utbildningarna efter Naturvetenskapsprogrammet. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information