Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Hur ser man om ett gymnasieprogram innehåller en viss kurs?

12 okt 2017
FRÅGA
Hej!
Jag behöver ta reda på vilka gymnasieprogram i Gävle som innehåller kursen religionskunskap 2. Hur kan jag på bästa sätt ta reda på det?

Mycket tacksam för svar.

Med vänlig hälsning,
Sarah

Svar:

12 okt 2017

Hej Sarah,

För att ta reda på vilka gymnasieprogram som innehåller kursen religionskunskap 2 ska du först titta på alla gymnasieprograms programstruktur. Den hittar du om du läser om programmen här: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/nationella-program-3020. Längst ner på sidan för varje program kommer du att se en rubrik som heter Programstruktur. Där kan du se alla ämnen som ett program innehåller. Till exempel Samhällsvetenskapsprogrammet med inrikting Samhällsvetenskap innehåller religionskunskap 2. Sedan kan du söka på programmen du är intresserad av i sökrutan på startsidan här på https://www.gymnasium.se/ och fylla i Gävle som ort. Då ser du alla skolor i Gävle som erbjuder programmet du vill gå. Men tänk på att det kan vara möjligt att lägga till religionskunskap 2 som extra kurs eller individuellt val även på program där kursen egentligen inte ingår. Så om du hittar ett program och en skola du gärna vill gå på som inte innehåller kursen kan du kontakta dom och fråga om det är möjligt att lägga till den. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information