Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Är det dumt att söka till Teknikprogrammet med E i Matte?

01 okt 2017
FRÅGA
Hej, jag är mycket intresserad av rymden och ganska intresserad av Matematik & Fysik. Däremot har jag bara E i Matematik. Är det dumt att söka till Teknikprogrammet då med Inriktningen Informations och Medieteknik och Födjupningen: Ingenjörsfördjupningen.

Jag vill helst kunna läsa vidare på Universitet eller Högskola, och då när jag kollar på yrken jag är intresserad av verkar som att man kräver NA eller TE gymnasieutbildning.

Jag har hört att man borde ha det lätt för Matematik & Fysik, även att ha minst C i de.
Var snäll och skicka ett svar inom ett par dagar, tack.

Svar:

01 okt 2017

Hej,

Vad kul att du är intresserad av rymden! Visst ska du söka den utbildning du är intresserad av. Du kan titta på antagningsstatistiken får att få en antydan om vad som krävs för att komma in. Du kan börja med att gå till den här sidan https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/antagningspoang-7542 och så väljer du ort där skolan ligger. Sedan ska du kunna söka på skolan och programmet och se vad antagningspoängen har varit tidigare år. Sedan är det bara att försöka jobba på så gott du kan så du kan uppnå dom betyg du behöver för att komma in. När du sedan söker så ska du också ha några alternativ som du kan tänka dig att gå i stället om du inte skulle komma in just där. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information