Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Påverkas mitt betyg om jag är borta i 3 veckor i nian?

09 sep 2017
FRÅGA
Påverkar det jättemycket om jag missar sammanlagt 3 veckor av 9an på höstterminen? Ska bort en vecka nu och sen två i november och känns som att jag kommer sänka alla mina betyg typ

Svar:

13 sep 2017

Hej, 

Det är svårt att säga hur mycket det påverkar dina studier och dina betyg om du är borta i 3 veckor under höstterminen. Det är bra att du tidigt pratar med dina lärare om att du ska åka bort och vad du ev. kommer att missa under de veckorna så du kan förbereda dig lite. Till exempel kan du göra de moment du kommer att missa innan eller efter dina resor, eller att du tar med dig dina läxor så du ändå ligger på samma plats som resten av klassen, även om du inte fysiskt är med på lektionerna. 

Allting du har gjort under hela året kommer att vara ett underlag för ditt slutbetyg i nian, och det är viktigt att du har gjort allting som behövs för alla dina kurser och att du uppnår alla målen för kurserna för att få betyg. Med bra förberedelser och planering med lärarna borde du kunna ta igen det du missar. Därför är det viktigt att du pratar med dina lärare så ni tillsammans kan sätta upp en plan för dig att ta igen allting, utan att du hamnar efter eller missar viktiga moment. 

Bästa hälsningar! /Aranja, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information