Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Hur ser proven ut om jag vill tenta av engelska 6?

30 aug 2017
FRÅGA
Hej! Jag funderar på att tenta av engelska 6, men jag undrar hur själva provet man gör ser ut. Ser det likadant ut som kursprovet i engelska 5 då man har ett delprov i varje del av läsa, skriva, höra och tala?

Svar:

31 aug 2017

Hej, 

Det stämmer som du har skrivit att provet i stort sett är uppdelat i delprov som fokuserar på att läsa, höra, skriva och tala. Exakt hur det ser ut kan se lite olika ut, därför är det bra om du pratar med din lärare eller den ansvarige för kursen för att se hur det ser ut där. Om du bestämmer dig för att tenta av kursen kommer du få instruktioner och mer information om hur proven kommer att se ut. 

Det är vanligt att provet är uppdelade i två större kategorier, en muntlig och en skriftlig. Den skriftliga delen kan innehålla en hörförståelse, en läsförståelse och en skrivförståelse (t.ex. mindre uppsats). Den muntliga delen är precis som det låter, oftast får man ämnen att prata om t.ex. artiklar eller litteratur som man förbereder inför provet, diskussioner och att svara på frågor osv. Betyget grundas på hela provet och alla kunskaper som du har visat genom processens gång. Det kan vara bra att du läser igenom kursens centrala innehåll och kunskapskrav för att se vad som krävs och vad du behöver visa om du vill uppnå ett visst betyg. Här kan du se det: https://www.skolverket.se/laroplaner-amnen-och-kurser/gymnasieutbildning/gymnasieskola/eng. Som sagt är det bra om du tidigt pratar med den ansvarige för att se till att du får med dig allting som behövs innan proven! 

Stort lycka till! /Aranja, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information