Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Kan man göra prao på skolan?

17 aug 2017
FRÅGA
Hej
Våran tjej var och besökte Er monter på Skifuntastic i Sälen angående er utbildning som skidlärare. Vi fick då tips av skidläraren Ulf (tror vi det var) om att komma upp till Er och göra Prao. Vår tjej har börjat 9:an och hon brinner för att åka skidor och att tävla, vilket hon har gjort sen hon var 7 år. Hon är inte intresserad av att tävla däremot är hon intresserad att få jobba som skidlärare i framtiden. Eftersom hon har stora funderingar på att söka till Ert gymnasium nästa år, tyckte vi och Ulf att göra Prao hos Er skulle vara en början för henne att få se vad denna utbildning innebär.
Thea har sin Prao vk.43, om det skulle fungera för Er. Boende betalar vi naturligtvis för om skolan kräver det, för hon kommer från Kil i Värmland, så pendling till skolan är inte aktuellt.
Vänligen hör av dig om detta skulle vara möjligt.
Tack på förhand
Lili-Ann (mamma till Thea)

Svar:

18 aug 2017

Hej Lili-Ann! 

Vad roligt att din dotter är så intresserad av att åka skidor och tävla! Ni har kommit fram till en väldigt bra idé om att se över möjligheten för henne att göra sin prao på skolan hon är intresserad av. Där får hon både känna av skolan, lärarna och miljön innan det är dags för henne att välja gymnasieskola samtidigt som hon får testa på den utbildning hon tänker på och det yrke hon brinner för! 

Om ni vill veta mer om skolans möjligheter att ta emot din dotter under hennes prao just den veckan, samt hur det kan se ut med boende osv, kan ni kontakta skolan direkt och fråga. Det kan vara bra att börja hos studie- och yrkesvägledaren på skolan som oftast har hand om prao och kan veta lite mer om hur det ser ut just där. Om ni söker på skolan på vår hemsida kan ni hitta kontaktinformation som ni kan använda er av och läsa lite mer om skolan och deras program, där kan det även finnas recensioner som elever på skolan har skrivit som kan vara intressant att läsa igenom. Det kan ni göra här: www.gymnasium.se. 

Jag önskar er båda lycka till! /Aranja, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information