Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Kan man lära sig svenska på gymnasiet?

17 aug 2017
FRÅGA
Hej jag vill fråga om man kan inte svenska kan man lära säg i den här gymnasium.

Svar:

18 aug 2017

Hej, 

Om man inte kan svenska så bra och ska söka till gymnasiet finns det program som hjälper elever lära sig mer svenska. Du kan först prata med din studie- och yrkesvägledare för att se om du är behörig till gymnasiet. Att inte vara behörig betyder att man inte har fått godkänt i de kurser som man behöver. Här kan du läsa om behörighet till gymnasiet och vad man behöver: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/gymnasiebehorighet-4264. Alla program behöver godkänt i Svenska/svenska som andra språk, Matte och Engelska. Sedan finns det fler kurser som man behöver betyg i. 

Om man inte är behörig till programmen på gymnasiet och inte kan så bra svenska kan man läsa Introduktionsprogrammet inriktning Språkintroduktion. Där fokuserar man på det svenska språket och man får lära sig mycket svenska. På Språkintroduktion läser man också de ämnen som man inte fick godkänt på i grundskolan. Du kan prata med din studie- och yrkesvägledare som kan hjälpa dig att hitta ett program som passar och hjälpa dig söka. Du kan läsa mer om Introduktionsprogrammet här: https://www.gymnasium.se/sok/introduktionsprogrammet. 

Lycka till! /Aranja, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information