Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Jag glömde svara på mitt förstahandsval, vad händer nu?

26 jul 2017
FRÅGA
Hej! Jag glömde helt bort att tacka ja till mitt förstahandsval som jag kom in på. Jag skickade in det nu några dagar försent. Vad kommer hända nu?

Svar:

28 jul 2017

Hej, 

Vad tråkigt att det blev så! I många kommuner behöver man inte tacka ja för sin plats, om man har kommit in på sitt förstahandsval. Då behåller man platsen om man inte aktivt tackar nej. Du kan titta på ditt antagningskanslis hemsida för att vara säker på vad som gäller i ditt område. På denna lista kan du hitta det kansli som gäller för din kommun: www.antagningskanslier.se. Om du inte hittar svaret på hemsidan kan du kontakta de direkt och ställa din fråga! Du kan även försöka komma i kontakt med din studie- och yrkesvägledare på din grundskola. Om du loggar in på ditt antagningskanslis hemsida för att se antagningsbeskedet brukar det även där finnas information om man behöver tacka ja eller inte på sitt förstahandsval. Dock om det är så att din kommun behöver ett svar och den skickades lite sent kan du även där så snabbt som möjligt kontakta ditt kansli och meddela de om detta för att se vilka möjligheter du har! 

Lycka till! /Aranja, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information