Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Funderingar om fotbolls uttagningar.

14 jul 2017
FRÅGA
Hej syv!
Det så här att jag har sökt in till Thoren Business School Malmö som första val och har kommit in. Sen hörde jag av min kompisar att ni har öppnat fotboll uttagningar för dem som vill söka in! Och jag är väldigt intresserad av fotbollen men saken är att när är uttagningar och vart kan man söka in sig??
Hör jätte gärna av er!
MVH sajjad

Svar:

17 jul 2017

Hej Sajjad! 

När det kommer till sport uttagningar är det upp till skolorna själva att lägga upp detta och tiderna kan se olika ut från skola till skola, ofta sker dessa uttagningar lite tidigare men som sagt kan det vara olika! Du kan söka på skolan på vår hemsida och använda dig av kontaktinformationen där för att ställa alla dina frågor om uttagningen! Här kan du göra det: www.gymnasium.se. Läs på ordentligt om allt som har med detta att göra och prata med skolan för att se hur en eventuell antagning hos de skulle se ut för att vara säker på att allting stämmer inför skolstart senare i höst. Du kan också kontakta ditt antagningskansli om du har fler funderingar om hur denna process kan se ut och vad som passar dig bäst!

Om du vill söka till en helt ny skola och se om du kan bli antagen där utifrån dina poäng, måste du göra ett sent val och skicka in en ny ansökan. Då lägger du till dina nya val och postar ansökan till ditt antagningskansli men om du gör en sen ansökan kommer den att behandlas som sen och du kan endast erbjudas en plats om det finns lediga platser. De elever som sökte vid de vanliga perioderna erbjuds platser först och med sen ansökan hamnar man sist på listan. Här kan du hitta det kansli som gäller för din kommun: www.antagningskanslier.se där ska det finnas mer information om sen ansökan och blanketterna som behövs. Om du väljer att göra detta är det bra att du lägger ditt nuvarande förstahandsval sist på listan för att vara på den säkra sidan! Alltså, kan du kontakta den nya skolan först för att se hur det ser ut hos de med antagning/platser på programmet och även kontakta ditt antagningskansli om du vill veta mer om hur det ser ut för dig innan du går vidare! 

Lycka till! /Aranja, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information