Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Hur stor chans är det att jag kommer in?

26 jun 2017
FRÅGA
Jag har kollar på en skola som heter hulebäck. Och på deras sida så står de att de lägsta va 212,5 och min fråga är tror du man kommer in på den skolan om man har 220 poäng?

Svar:

27 jun 2017

Hej, 

De antagningspoängen kan vara det so gällde förra året. Det brukar ändras lite från år till år, beroende på hur många det är som söker och hur deras poäng ser ut. Du kan titta på antagningsstatistiken för flera år tillbaka och försöka få en uppfattning om hur det kan se ut i år efter de tidigare förändringarna: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/antagningspoang-7542. Då väljer du den ort/kommun där skolan ligger och fortsätt sedan till antagningsstatistik, där kan det stå hur många som blev antagna och hur medelpoängen var för alla elever. Det kan även finnas årets preliminära resultat som kan ge dig en idé om hur det kan se ut. Men det är alltid bra att vara över antagningsgränsen som du är, du har absolut en bra chans, precis som alla andra sökande! 

Stort lycka till! /Aranja, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information