Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Hur långt tid har man på sig att svara på antagningsbeskedet?

24 jun 2017
FRÅGA
Hur lång tid har man på sig att svara på antagningsbeskedet och skicka in det om man inte är hemma?

Svar:

27 jun 2017

Hej, 

Hur långt tid man har på sig att svara på antagningsbeskedet kan se olika ut från kommun till kommun och vilket antagningskansli som gäller för just den kommunen. Det brukar handla om någon vecka i alla fall, men som sagt varierar detta. Därför är det bra att du kontaktar ditt antagningskansli och ställer dina frågor om detta, då kan du se om det finns något annat du kan göra ifall du inte kommer att vara hemma under hela svarsperioden, t.ex. att svara via webben först eller något annat liknande. Många kommuner kräver ett utskrivet och påskrivet svar som sedan ska granskas, då är det bra att veta det i god tid så du kan hinna planera detta ordentligt och inte riskera att förlora din plats. Här kan du se en lista på alla antagningskanslier och hitta den som gäller för din kommun: http://antagningskanslier.se. 

Informationen kan finnas direkt på hemsidan t.ex. i en kalender eller planering av hela antagningsprocessen. Annars kan du kontakta de och få reda på hur det ser ut med antagningssvaret och hur mycket tid du har på dig. Kontaktinformation finns på kansliets hemsida. Tiden ser även olika ut om man ska tacka ja till en reservplats, då sker detta efter det första beskedet. 

Bästa hälsningar /Aranja, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information