Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Finns det ett program med både samhälle och ekonomi?

30 maj 2017
FRÅGA
Hej, jag har börjat fundera på vad jag skulle vilja gå för linje nu efter grundskolan. Har sett att det fanns ett program med Samhällskunskap och ekonomi i samma linje, stämmer det att det finns ett program med båda inriktningarna?
Om inte vad finnns det för alternativ att gå om man vill använda sina kunskaper i bl.a. NO och SO?

Svar:

31 maj 2017

Hej, 

Samhällsvetenskapsprogrammet har tre inriktningar, Beteendevetenskap, Samhällsvetenskap och Medier, information och kommunikation. En ekonomi inriktning på Samhällsvetenskapsprogrammet erbjuds inte längre. Här kan du läsa om Samhällsvetenskapsprogrammet och inriktningarna direkt från Skolverkets hemsida: https://www.skolverket.se/laroplaner-amnen-och-kurser/gymnasieutbildning/gymnasieskola/sok-amnen-kurser-och-program/program.htm?lang=sv&programCode=sa001. Här kan du se vilka kurser man läser på programmet: https://www.gymnasium.se/sok/samhallsvetenskapsprogrammet. Programmet har 200 poäng i individuella val, om skolan erbjuder det kan man kanske välja ekonomi inriktade kurser där och få med kurserna på det sättet. Samma sak gäller om man läser Ekonomiprogrammet, där finns det inte en samhällsinriktning. Dock läser man kurser som Samhällskunskap, Historia och Religion som faller in på SO-ämnen. 

Det går att läsa både NO och SO ämnen. Naturvetenskapsprogrammet har en inriktning som heter Naturvetenskap och samhälle, där läser man fler samhällsämnen. På programmet läser man även samma kurser som ovan, historia, religion, samhällskunskap osv. På inriktningen läser man en till samhällskurs och geografi. Här kan du läsa mer om programmet: https://www.gymnasium.se/sok/naturvetenskapsprogrammet

Bästa hälsningar /Aranja, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information