Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Klarar man matten på Teknikprogrammet?

25 maj 2017
FRÅGA
Hej!

Jag ska börja i gymnasiet nu till hösten, ska gå i teknik på IT-Gymnasiet. Har hört att man ska ha minst ett B eller C i matte om man ska gå teknik linjen. Jag har just nu D i matte och undrar om jag ens kommer klara linjen. Hos dem andra ämnena går det bättre eftersom jag får för det mesta B och C men också några A. Mitt totala meritvärde är då typ 270. Frågan är alltså om jag klarar teknik linjen?

Svar:

26 maj 2017

Hej, 

Det enda kravet som finns för matten är att man ska vara godkänd för att vara behörig till programmet men det finns inte några andra krav på att man ska ligga på en viss nivå för att läsa Teknikprogrammet. Det vissa kan tänka på är att man läser ganska höga nivåer av matte, alla på programmet läser upp till Matte 3c och om man väljer inriktningen Teknikvetenskap läser man även Matte 4 som självklart är svårare matte, då kan det hjälpa om man redan är lite insatt. Men ditt nuvarande betyg i matte avgör inte hela din framtid på programmet och det är svårt att säga att man inte klarar av ett program beroende på betyget på ett ämne, utan det handlar lika mycket om hur intresserad man är och hur mycket man kämpar och pluggar. Det brukar ofta bli lättare att plugga om man är intresserad och engagerad! Lärarna är där för att hjälpa till och många skolor erbjuder även extra hjälp i matte som kan vara bra att gå på om man känner att man behöver lite extra stöd. Du kan kontakta skolan och fråga de om detta om du vill veta hur det ser ut. Här kan du se vilka kurser och vilken matte man läser på Teknikprogrammet: https://www.gymnasium.se/sok/teknikprogrammet

Stort lycka till! /Aranja, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information