Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Vad ska jag göra om jag har många F och för lite kurser?

20 maj 2017
FRÅGA
Hej mitt namn är Alia jag går i gymnasiet sista året jag fick för många F betyg och jag kommer inte kunna få gymnasiegexamen eller yrkes examen jag har heller inte 2500 poäng jag har 1970 poäng det är för lite jag fic F betyg detta året på akutsjukvård och vård och omsorg demensvård. Vet inte vad jag ska göra eftersom jag misslyckades på båda praktikerna

Svar:

21 maj 2017

Hej Alia, 

Det finns möjligheter att läsa upp gymnasiet och de kurser man har kvar på t.ex. Komvux. Där finns det Vård- och omsorgsprogrammet i sin helhet men man kan också välja kurser, då kan du läsa de som du har kvar. Du kan testa att kontakta Komvux som finns i din kommun och berätta för de hur det ser ut för dig, du kan också boka en tid med deras studie- och yrkesvägledare för att prata om det du behöver göra och hur du kan ta igen allting på bästa sätt. Här kan du se vilka kurser man läser i programmet: https://www.gymnasium.se/sok/vard-och-omsorgsprogrammet. Komvux är ett sätt att komplettera din utbildning så du får en gymnasieexamen. Samma sak gäller om du t.ex. inte vill fortsätta med vård utan läsa något annat, då är det bara att välja de kurserna!

Du kan också prata med din studie- och yrkesvägledare på skolan som kan hjälpa dig gå igen alla dina möjligheter och vad du själv vill göra. Till exempel kan du skriva prövningar, det är ett eller flera prov som leder till ett betyg för kursen, studie- och yrkesvägledaren kan gå igenom hur skolan har lagt upp prövningar och hur det ser ut för dig. 

Stort lycka till! /Aranja, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information