Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Fundering om vilka program man ska söka.

07 apr 2017
FRÅGA
Hej! Är helt inriktad på estet musik när det gäller mitt förstahandsval. Men sen då? Musik är verkligen det jag vill hålla på med och inget annat, därför är det svårt att hitta ett andrahandsval osv då det inte finns något ammat som jag vill göra. Hur ska jag göra?

Svar:

09 apr 2017

Hej, 

Vad roligt att du är så intresserad och engagerad av musik! Det kanske finns något annat du har tänkt på eller som också intresserar dig? Jag skulle tipsa dig att läsa på om alla andra program det finns och se om något fastnar lite extra, kanske en inriktning eller ett ämne? Här kan du läsa om alla nationella program: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/nationella-program-3020. Om du t.ex. har haft planer på att gå och hälsa på olika skolor eller vara elev för en dag, kan du också fråga om andra program och se hur det ser ut hos de och vad eleverna tycker om det. Det kan ge dig lite inspiration för andra program som du kan lägga till. 

Sedan måste du inte ha helt olika val, det är alltid bra med alternativ men detta kan också vara Estetiska programmet på olika skolor, eller andra program med någon form av musikinriktning. Du kan på vår hemsida söka på program och ort för att se vilka skolor som erbjuder programmet i det området. 

Lycka till med valet! /Aranja, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information