Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Funderingar om IM och PRIV.

16 feb 2017
FRÅGA
Hej, jag går i nian och har hyfsat bra betyg, och jag vill gå på vård omsorg. Men jag saknar betyg i matte.. annars har jag bra betyg i alla andra ämnen. Hur gör jag om jag inte får godkänt i matte till sommaren? Kommer jag till exempel få gå på matte-sommarskola eller PRIV? Vad är Priv egentligen?

Svar:

17 feb 2017

Hej, 

För att söka till Vård- och omsorgsprogrammet krävs det att man har minst ett godkänt i Matte, det är ett av kärnämnena i skolan. Du kan prata med din studie- och yrkesvägledare för att diskutera detta med sommarskola. PRIV (programinriktat individuella val) är en inriktning inom Introduktionsprogrammet som man läser om man behöver skaffa behörighet till ett specifikt yrkesförberedande gymnasieprogram. PRIV är ett program på ett år där målet är att hjälpa eleverna med övergången till ett yrkesförberedande program så snart man blir behörig, detta kan även vara innan året på PRIV är över och man läser då de kurser som krävs för att kunna gå vidare till. Det krävs godkända betyg i svenska/svenska som andra språk, engelska eller matte och minst fyra andra ämnen. Här kan du läsa mer om Introduktionsprogrammet och alla inriktningar: https://www.gymnasium.se/sok/introduktionsprogrammet

Stort lycka till! /Aranja, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information