Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Vilka stipendier kan man söka som gymnasieelev?

06 feb 2017
FRÅGA
Hej SYV!

Det skulle vara väldigt snällt av dig om du hjälpte mig hitta fonder som delar ut stipendier för gymnasieelever. Jag studerar på Thorildsplansgymnasium på Naturvetenskapligaprogrammet.

Tack på förhand!!
MVH Afram Afram

Svar:

14 feb 2017

Hej Afram, 

Det som kan vara bra att tänka på är att först och främst veta vilka sorters stipendier du vill söka, för att det finns så många olika för olika ändamål. Det är svårt att ge exempel på stiftelser och fonder som delar ut stipendium för att det finns olika krav på alla, det kan handla om inkomst, var man är folkbokförd eller var man är född, vilken skola och utbildning man går på och mycket mer. 

Du kan prata med din studie- och yrkesvägledare för att se om skolan kan hjälpa dig komma in på t.ex. www.globalgant.com de har information om svenska stiftelser och fonder. Fråga även om skolan samarbetar eller är knutna med någon stiftelse och kan hjälpa dig söka. Du kan även söka dig vidare och se om det finns en matchning på denna gemensamma databas för länsstyrelser när det kommer till stiftelser: http://web05.lansstyrelsen.se/stift/StiftWeb/SSearch.aspx. Det finns också möjligheter att mot en viss avgift få hjälp av en stipendiekonsulent som kan hjälpa dig hitta rätt. 

Stort lycka till Afram! /Aranja, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information