Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Gå med i armén med diabetes?

23 jan 2017
FRÅGA
hej, jag är en 16 årig kille som har tänkt väldigt mycket på att gå med i armen, och du menar jag inte bara ta värvningen, utan jag vill ut till vart jag behövs till, t.e.x krigsområden, alltså jag vill bli en soldat, jag vill ut till vart jag behövs och vart jag kan vara till nytta, men jag har diabetes och vet inte om jag kan ta den vägen. är det möjligt? eller inte?

Svar:

03 feb 2017

Hej, 

För de flesta, om inte alla, verksamhetsområden inom armén genomför man psykiska, fysiska och medicinska tester på olika nivåer beroende på vilken verksamhet det handlar om. Dessa medicinska tester kan ibland variera men vissa sjukdomar kan leda till att ansökan till militären blir avslagen. Under de första stegen av ens ansökan svarar man på frågor om ens hälsa och fysik och utifrån det bedöms man som antingen lämplig eller inte. Du kan läsa mer om försvarsmakten och de olika verksamhetsområdena här, det kanske finns något annat som intresserar dig och där de medicinska kraven passar din situation: 

http://www.forsvarsmakten.se/sv/

Stort lycka till! /Aranja, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information