Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Kan man bli veterinär om man läser till frisör?

15 jan 2017
FRÅGA
Jag har gått en termin på linjen frisör. Jag var säker på att jag ville bli frisör efter jag givit upp om att bli veterinär då jag vet att jag aldrig skulle klara linjen natur. Men jag tycker inte om nånting om min linje. Jag trivs inte, känner att jag absolut inte vill göra det här resten av livet. Jag vill bli veterinär. Vad ska jag göra? Jag vill helst inte hoppa av och börja natur efter sommaren med dom yngre...

Svar:

23 jan 2017

Hej, 

Jag förstår att det kan kännas fel ibland! För att studera till veterinär på universitet/högskola krävs det: Grundläggande behörighet samt den särskilda behörigheten som inkluderar matematik 4, kemi 2, fysik 2 och biologi 2. För att du läser hantverksprogrammet med inriktning frisör finns dessa kurser inte med i din programstruktur, därför kan det vara svårt att hinna läsa upp alla de kurser som krävs. Ett av alternativen är det som du har nämnt att du helst inte vill göra, alltså att ev. börja om med naturvetenskapsprogrammet. Ett annat alternativ är att du läser ut din utbildning och sedan efter gymnasiet läser upp de kurser som krävs för att bli behörig till vidare studier. 

Lycka till! / Aranja, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information