Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Vilka är skillnaderna mellan inriktningarna på ekonomiprogrammet?

18 dec 2016
FRÅGA
Hej! Jag går 9an nu och ska välja gymnasium efter jul och jag är intresserad av ekonomiprogrammet. Men har svårt att välja inriktning. Man kan välja ekonomi-ekonomi eller ekonomi-juridik. Jag undrar vad är är för skillnader och likheter mellan dessa inriktningar. Om man går juridik kan man bara jobba inom juridiken, eller vad finns det för andra jobbmöjligheter? Kan ni ge några förslag på andra yrken?
Kan man jobba inom juridiken om man går ekonomi inriktningen?
Tack i förhand :)

Svar:

19 dec 2016

Hej,

Angående inriktningarna på ekonomiprogrammet finns det överlag betydligt fler likheter än skillnader. Du kan studera detaljerna kring vilka kurser som ingår på de två inriktningarna via denna länk: https://www.gymnasium.se/sok/ekonomiprogrammet#moreAboutSearch

Överlag kan man säga att du har goda möjligheter att arbeta inom juridik och ekonomi oavsett vilken inriktning av de två som du väljer. När det gäller behörighet till vidare studier innehåller dock ekonomiinriktningen kursen matematik 3 vilken behövs för flertalet ekonomiutbildningar men annars kommer du ha väldigt snarlika möjligheter.

Oavsett vilken av inriktningarna du väljer kommer du har stora möjligheter att arbeta inom andra områden om du skulle vilja det. Du kommer inte kunna söka vad som helst men det finns mängder av andra utbildningar som också är öppna för dig.

God jul och gott nytt år // Anders, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information