Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Skillnad på inriktningarna på naturvetenskapsprogrammet?

14 jan 2016
FRÅGA
Vad kan man plugga vidare till om man väljer att gå Natur med samhällsinriktning i tvåan? Är det stora skillnader mellan NANA och NASA, kan man fortfarande ha behörighet till att bli läkare, injenör osv?

Svar:

15 jan 2016

Hej!

Det är skillnad i vilka kurser som ingår i inriktning naturvetenskap jämfört med i inriktning naturvetenskap och samhälle.

Här kan du läsa mer om Naturvetenskapsprogrammet och se vilka kurser som ingår i respektive inriktning

Inriktningen naturvetenskap innehåller mer avancerade kurser i biologi, fysik, kemi och matematik. Så överlag om du ska studera vidare något inom dessa områden efter gymnasiet är denna inriktning ett bättre val, eftersom den ger dig särskild naturvetenskaplig högskolebehörighet. För att kunna studera vidare till läkare måste du exempelvis ha läst inriktning naturvetenskap. 

Väljer du inriktning naturvetenskap och samhälle kan det ju såklart finnas möjligheter att läsa ev. kurser du behöver för att plugga vidare det du vill inom ramen för t.ex individuellt val. 

Lycka till och glöm inte bort att gymnasiet oftast blir enklare om du väljer en utbildning som just du tycker är intressant!

Mch, Christine på Gymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information