Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Panik inför gymnasievalet

03 dec 2015
FRÅGA
Hej!
Jag har smått panik över att välja gymnasium i februari nästa år! Jag skulle behöva tips om jobb där man är social, får hjälpa andra men ej sitter mycket i ett kontor utan är lite mer praktisk. Problem är att jag avskyr skolorna som finns i Gävle som är staden jag bor i och i Gävle finns nästan alla program. Men om jag skulle flytta till en stad med en skola som passar mig bättre skulle de bli tufft ekonomiskt. Jag kommer ju bara ha rätt till studiebidraget om jag förstått allt rätt då man inte kan säga andra bidrag om man är under 18 och programmet finns i sin hemkommun. Hur tycker ni jag ska göra och vilja yrken kan passa mig??

Svar:

11 dec 2015

Hej!

Att välja program och skola kan ibland vara svåra val att göra. Du skriver att du avskyr skolorna i Gävle. Men har du varit och besökt dem själv, eller är det vad andra säger som du lyssnar på? Det är alltid bra att besöka skolan/skolorna själv för att se det med egna ögon. Mycket i livet uppfattar vi ju olika, och kanske är inte skolorna så hemska? Vad gäller framtida yrken så rekommenderar jag dig att titta lite under fliken "inspiration" högst uppe på första sidan på gymnasium.se. Där kan man göra tester och få lite inspiration och information vad gäller yrken och gymnasieprogram. Du skriver att du vill ha ett arbete där du kan hjälpa andra och vara praktisk hellre än att sitta på kontor. Om du tittar lite på de olika programmen så finns där också information om vad man kan arbeta med efter gymnasiet. Du hittar alla program under den blåa rutan markerad med "program". Arbetsförmedlingen har också mycket information om olika yrken på deras hemsida, ams.se

Lycka till!

Caroline, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information