Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Vill bli musikproducent, vad ska jag gå i gymnasiet?

10 aug 2015
FRÅGA
Hej!
Hej! Jag skulle vilja bli en musikrproducent eller någon sorts producent som har med musik att göra. Och jag undrar ett par saker.
1. Vad brukar en producent göra i helhet?
2. Vilka/vilken linje kan man gå?
3. Finns de någon chans att man kan gå bara estetlinjen med inriktning Musik för att bli tex en musikproducent? Eller måste man efteråt gå extra kurser?

Jag ska börja på Gymnasiet nästa år och behöver ha hjälp med att veta vad som är smartast :)

Svar:

14 aug 2015

Hej!

Musikproducent, vilket spännande yrke du valt! :)

En producent kan arbeta med massa olika saker, men för att förenkla det så kan man säga att producenten är personen som får idén som bandet/artisten har att bli en produkt – exempelvis en låt.

Det finns ingen speciell linje man måste gå, men har du ett väldigt stort intresse så ska du ta och titta lite på Estetiska programmet med musikinriktning.

Här hittar du mer information om de olika gymnasieskolor som erbjuder Estetiska programmet med musik som inriktning.

Men, vill du läsa något annat så kan du göra det också! För att bli producent finns det inget speciellt program som du måste läsa utan det man oftast frågar efter är att man har läst klart gymnasiet och fått en gymnasieexamen. Sedan finns det utbildningar på Yrkeshögskolan som man kan fortsätta med ifall man vill. Dessa utbildningar måste man betala för oftast men ibland kan det finnas kostnadsfria. Skillnaden på dessa är svår att säga, jag rekommenderar dig att kontakta enskild skola när du väl ska söka (om du nu vill söka, det är som sagt inget måste).

Här hittar du lite information om Yrkeshögskolan.

Vad roligt att du redan nu börjat titta på dina framtida studier. Lycka till med allting och jag hoppas att du hittar något som passar dig!

Mvh Carolina Sanhueza, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information