Vill gå kör humanistisk i gymnasiet

28 maj 2014
FRÅGA
Jag skulle vilja gå en gymnasiekurs med inriktning kör humanistisk eftersom mina favoritämnen är språk och musik. På Kungsholmens gymnasium erbjuder dem naturvetenskap och samhälllsavetenskap med inriktning kör. Finns det något annat gymnasium som erbjuder humanistisk köroch om det inte finns det hur många språk kan jag läsa i ett samhällsprogram?

Svar:

29 maj 2014

Hej!

Jag vet tyvärr inget gymnasium som erbjuder just Humanistiska programmet med inriktning kör. Titta runt på de skolor som erbjduer Humanistiska programmet i Stockholm och se om du kan läsa extra musik på någon. Ett annat alternativ är att kolla vilka gymnasieskolor i Stockholm som erbjuder inriktning Musik på det Estetiska programmet och se om det finns möjlighet att läsa fördjupning mot Språk.

Här kan du se alla skolor i Stockholm som erbjuder Humanistiska programmet

Här kan du se alla gymnasieskolor i Stockholm som erbjduer inriktning Musik

Gå också in och läs om Samhällsvetenskapsprogrammet här

Om det inte är en specifik fördjupning på det program du väljer att läsa ingår oftast Individuellt val med 100-200 poäng och du kan välja att läsa utökade kurser. Det finns därmed ofta möjlighet att läsa extra språk vilket program du än väljer. Men se till att kolla upp poängplanen för just det program du vill läsa och hör efter med skolan du väljer innan för att dubbelkolla vad det finns för möjligheter att läsa extra språk.

Lycka till med gymnasievalet!

Mvh, Christine på Gymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information