Visa gymnasium.se som: Mobil
  • = Riksintag
Visar 1-8 av 8 träffar
 

Karlskrona - En mysig stad i Blekinge!

Karlskrona är en trevlig stad med breda gator och paradbyggnader och med närheten till havet. Staden är byggd på många öar som byggts samman. Trossö som är Karlkronas centrum har imponerande kyrkor och porslinsmuseum. En mysig stad för dig som vill gå ett gymnasium i Karlskrona.

Massor att göra i Karlskrona

I Karlskrona finns det gott om kultur- och fritidsaktiviteter. Det finns också andra upplevelser som författarbesök, musik och konstutställningar. På sommar finns hundratals badvikar att välja mellan, mysiga leder i skogen och massor av fritidsanläggningar. Du kan paddla havskajak, spela golf, rida på islandshästar, segla bark och testa dykning. Åk på en båttur och upptäck skärgården. Vill man gå ett gymnasium i Karlskrona finns det mycket att aktivera sig i.

Fina platser i Karlskrona

Karlskronas Hoglands park som en gång var en sumpig vik är idag en härlig grön oas. Detta är Karlskrona stadspark med lekplats, musikscen och blommor. Ställen som är värt att upptäcka är stadsdelen Björkholmen där man får känna av den gamla tiden med små låga hus och till och med få höra den genuina karlskronadialekten. Gamla varvet är Karlskronas främsta sevärdhet där många arbetade förr i tiden. Bland moderna byggnader finns 300 års skeppsbyggeri på en provkarta av byggnader och teknik.

På norra delen av Trossö finns järnvägsstation, polishus, busstorg och en stor gästhamn. Om du bor utanför Karlskrona men går ett gymnasium i Karlskrona kan du ta tåg och buss härifrån. På Vämö längre norrut ligger Vamöparken där det finns en scen och dansbana, minizoo och promenadstigar. Loppmarknader på lördagar och mycket annat.

Gymnasium i Karlskrona

Det finns ungefär 10 gymnasium i Karlskrona, både fristående och kommunala gymnasieskolor. Skolorna erbjuder alla olika gymnasieprogram, så att det finns något för alla som vill välja ett gymnasium i Karlskrona.

Antagningskansliet i Karlskrona

Utbildningsförvaltningen, 371 83 Karlskrona
Tel: 0455-303000
utbildningsforvaltningen@karlskrona.se

Ansök via Karlskrona kommun!

Plugga vidare efter ett gymnasium i Karlskrona

Är du intresserad av att studera vidare efter studenten finns Blekinge tekniska högskola. Huvudcampus ligger i Karlskrona och profilerar sig som ett globalt attraktivt kunskapscommunity där man tillämpar IT och innovation för hållbar tillväxt. Högskolan har ungefär 8500 studenter och cirka 550 anställda.

Jämför dina favoriter
Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer
Videoreportage
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information