Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet

Antal elever
Antal elever: cirka 160 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 197,5
(medelvärde: 249,4)
Antal elever
Antal elever: cirka 160 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 197,5
(medelvärde: 249,4)

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av historia, politik, psykologi eller media. Under programmets gång får du lära dig att analysera, diskutera och tolka samhällsvetenskapliga frågor ur ett källkritiskt perspektiv.

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett brett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier inom ett brett samhällsvetenskapligt område på universitet, högskola eller yrkeshögskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till lärare, psykolog och journalist.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Karlskrona. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Ö Hamngatan 7 B 371 83 Karlskrona
Telefon: 0455-303000 
Mejladress: gymnasieantagningen@karlskrona.se
Aspero Idrottsgymnasium i Karlskrona
Landbrogatan 13
371 34 Karlskrona

Aspero Idrottsgymnasium i Karlskrona

Är ett unikt koncept, där alla elever har idrott som individuellt val. Skolan arbetar med Mac-datorer enligt 1-till-1-konceptet på It´s Learning och med andra IT-plattformar. Undervisningen är naturligtvis lärarledd och man arbetar aktivt med att utmana och stödja dig att utvecklas...

Läs mer om Aspero Idrottsgymnasium i Karlskrona och visa alla program.

Sponsrad