Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens

Yrkesgymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Hotell- och turismprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Stockholm tillbringar du halva din studietid på en arbetsplats tillsammans med en duktig handledare. Detta är skolan för dig som vill lära dig ett yrke från grunden och komma snabbt ut i arbetslivet efter studenten!

Om utbildningen

Ett internationellt och spännande jobb

För vem passar hotell- och turismprogrammet?

Det passar för dig som vill lära känna nya människor och tycker om att vara social. Det är mycket service inom yrket så det är bra om man är öppen och trevlig.

Vad får du göra ditt program?

Just nu lär vi oss grunderna i till exempel konferens och frukostservering. Sen i tvåan och trean kommer vi att lära oss mer avancerade saker som bokningssystem och reception. 

Hur är din APL och vad får du göra?

Den är rolig. Jag är på ett hotell och jobbar med frukostservering och konferens. Jag tar hand om servicen vid frukosten, hälsar alla gäster god morgon och vid konferenser får jag ställa iordning inför gästerna. Det är också en bra praktik för jag får använda och träna engelska. 

Har du några tips att ge andra som vill  börja på ditt program?

Att våga prata med gästerna på praktiken, annars kan de få ett sämre intryck av sin vistelse. Kom också ihåg att hålla tider och försöka göra ditt bästa hela tiden. Det har lönat sig för mig eftersom jag har fått både helg- och sommarjobb. Det är verkligen ett roligt yrke!

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Stockholm

Yrkesgymnasiet Stockholm

“På frisörsalongen där jag praktiserar får jag göra allt som kan erbjudas på en salong. Min handledare har alltid koll så jag gör allt rätt såklart. Salongen är nöjd med mig och jag har blivit tillfrågad om vidare jobb efter...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Stockholm

Flygfältsgatan 11
128 30 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens från Yrkesgymnasiet Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Stockholm
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: