Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service

Yrkesgymnasiet Örebro
Programinformation
Örebro
Handels- och administrationsprogrammet

Film

På Yrkesgymnasiet Örebro får du lära dig ett yrke från grunden. Kolla in filmen för att veta mer om Yrkesgymnasiet Örebro!

Om utbildningen

Handels- och administrationsprogrammet – bli butikssäljare

Utbilda dig till butikssäljare på Yrkesgymnasiet Örebro genom att välja Handels- och administrationsprogrammet. Utbildningen passar dig som är intresserad av att göra affärer, jobba i butik eller kanske till och med starta ett eget företag.

Utbildning till butikssäljare med fokus på kundservice och försäljning

Fokus på Yrkesgymnasiets Handels- och administrationsprogram ligger på försäljning och kundservice. Även företagsamhet och entreprenörskap är viktiga inslag eftersom många personer som jobbar inom handeln väljer att starta egna företag. Du får kunskap inom praktisk marknadsföring, kundservice och säljteknik samt kontakter och erfarenheter inom branschen på denna moderna säljutbildning på Yrkesgymnasiet.

Efter din utbildning

Efter utbildningen är du anställningsbar på en gång som butikssäljare. Andra tänkbara jobb i framtiden är andra yrken inom handeln som butiksarbetare eller med specialistkompetens inom ekonomi och detaljhandel. Om du väljer att plugga vidare kan du läsa utbildningar som exempelvis Butikschefsprogrammet eller Service Management på högskolan.

Säljresa

Under din utbildning får du åka på en resa tillsammans med dina kurskamrater. Resan går till en storstad i Europa och du får där möjlighet att se säljrollen även ur ett internationellt perspektiv.

Högskolebehörighet

Vill du läsa vidare efter gymnasiet behöver du uppnå högskolebehörighet. Läs Svenska 3 i ditt individuella val så får du grundläggande behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service

Som boende i samma kommun som Yrkesgymnasiet Örebro söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Örebro län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 311 10 701 35 Örebro
Telefon: 019-211000  
E-post: gymnasieantagningen@orebro.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Örebro

Yrkesgymnasiet Örebro

“Mitt mål är att bli byggnadsingenjör. På YG kan jag dels få en yrkesutbildning så att jag kan finansiera min vidare studier, en inblick i byggkonsten från grunden men också all särskild behörighet som krävs för att kunna läsa till...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Örebro och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Örebro

Stubbengatan 2
703 44 Örebro

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service från Yrkesgymnasiet Örebro, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Örebro
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: