Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Yrkesgymnasiet Norrköping
Programinformation
Norrköping
Antal elever: cirka 10 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 82,5
    (medelvärde: 194,5) * statistik från 2022

Om utbildningen

Lär dig bygga på Yrkesgymnasiet Norrköping

Gillar du att arbeta praktiskt? Vill du jobba med händerna och gå en utbildning som gör dig redo för arbetslivet efter studenten? Då är Bygg- och anläggningsprogrammet ett bra program för dig! Här får du forma din utbildning utifrån dina egna intressen. Vill du läsa till snickare, murare, betongarbetare eller golvläggare? Välj det som passar dig bäst och som du är mest intresserad av!

Fördjupningar inom programmet

Inriktningen Husbyggnad erbjuder fyra olika fördjupningar:

Betongarbetare

Att vara betongarbetare är ett fysiskt krävande arbete och innebär att du arbetar med gjutning och armering av betongkonstruktioner för husbyggnader eller för broar och vägar.

Snickare

Att vara snickare innebär att du jobbar med träarbete i hela eller delar av ett byggprojekt. Det är ett hantverksjobb som är omväxlande eftersom arbetsuppgifterna varierar.

Golvläggare

Att vara golvläggare innebär att du har ett inomhusjobb i byggbranschen, vilket är unikt. Som golvläggare arbetar du med golvbeläggningar av olika material som till exempel plast, linoleum och parkett.

Murare

Att vara murare innebär att du arbetar inom ett av världens äldsta yrken. Dina arbetsuppgifter är till exempel att bygga upp husets väggar, klä taket med tegel och lägga plattor.

Efter gymnasiet

Efter gymnasiet kan du börja arbeta som lärling. Lärlingstiden varierar beroende på yrkesinriktning, men ligger mellan 24-36 månader. Efter tre år på Yrkesgymnasiet med godkända betyg kan du tillgodoräkna dig en del av lärlingstiden. När lärlingstiden är slut kan du ansöka om ditt yrkesbevis.

Körkort

Oftast krävs B-körkort för att kunna få jobb inom branschen. Därför erbjuder Yrkesgymnasiet varje elev på Bygg- och anläggningsprogrammet ett startpaket för körkort.

Högskolebehörighet

Välj Svenska 2 och Svenska 3 som kurser i ditt individuella val och utöka studieplanen med Engelska 6 så får du grundläggande behörighet som gör att du kan studera vidare på högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
Mejladress: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Yrkesgymnasiet Norrköping

Yrkesgymnasiet Norrköping – mindre snack, mer verkstad

”Det bästa med YG är den nära kontakten med lärarna. De vet när de ska vara ens lärare och när de ska vara ens vän.” – Marinos Ibrahim, Barn- och fritidsprogrammet  Vill du lära dig i verkligheten och börja jobba direkt...


Läs mer om Yrkesgymnasiet Norrköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Yrkesgymnasiet Norrköping

Södra Promenaden 60
Norrköping

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Yrkesgymnasiet Norrköping, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Boka ett digitalt möte med Yrkesgymnasiet Norrköping
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information